Toen was geluk heel gewoon

Categorie: 
Film

Nederlandse speelfilm is gebaseerd op de razend populaire gelijknamige comedyserie die miljoenen kijkers jarenlang aan de televisie gekluisterd hield.

Synopsis

1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.

Gerard Cox (Jaap Kooijman), Joke Bruijs (Nel Kooijman) en Sjoerd Pleijsier (Siem Stokvis) vertolken de hoofdrollen. En uiteraard zijn Meneer Harmsen, gespeeld door Huib Rooymans, butler Hopjes gespeeld door Walter Crommelin, en de andere vaste leden van de cast ook weer van de partij. Het scenario is geschreven door Lars Boom (Michiel de Ruyter, Penny’s Shadow, TV-series Verborgen verhalen, Westenwind). Sander Snoep(Het Diner, Het nieuwe Rijksmuseum, De Indiaan, Polleke) is Director of Photography en Ineke Houtman (Mijn opa de bankrover, Polleke, Madelief: Krassen in het tafelblad) doet de regie. De film wordt geproduceerd door Infinity Film met Omroep MAX als coproducent. Just Film Distribution brengt de film voorjaar 2014 uit in de bioscoop.

VERHAAL1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.

Uitzendjaar
2014
Regie
Ineke Houtman
Camera
Sander Snoep
Geluid
Cast
Gerard Cox, Joke Bruijs, Sjoerd Pleijsier, Huib Rooymans,  Walter Crommelin 
Uitzenddatum
Categorie
Film
Uitzenddata
Gemaakt voor